maandag 9 januari 2012

Dag 33: Op naar Quito...

Een route met veel klimmen en dalen, en dat 520 kilometer lang. Omdat we verwachten er lang over te doen, vertrekken we vandaag al om zeven uur ’s ochtends. De route is zoals verwacht: een aantal keer tikken we de 3500 meter aan, en de weg gaat een aantal keer steil bergop. Alles loopt op rolletjes; we rijden rustig, genieten van het berglandschap (dat nu weer af en toe iets wegheeft van Schotland, met al die mist).
Een eindje voor Quito (hoofdstad van Ecuador en eindbestemming voor vandaag) worden we opgewacht door een aantal (veelal vrouwelijke) studenten. De reisorganisatie heeft hen weten te strikken om ons naar het hotel te begeleiden. Een praktische oplossing, die ook nog goed uitpakt: rond half 5 arriveren we bij het hotel.
Quito ligt trouwens nagenoeg op de evenaar. Door de hoogte (het hotel ligt op ruim 2700 meter hoogte) is het er aangenaam vertoeven, al wil het weer niet echt meewerken. De stad heeft een grauwe aanblik op deze typisch verregende zondag. Nu alleen nog even de omgeving verkennen, de weblog bijwerken, eten, en dan plannen maken voor morgen.


Quito, bezien vanaf het balkon van onze hotelkamer.

3 opmerkingen:

  1. Het is bij jullie dus ook niet allemaal zonneschijn!
    Leuk om elke dag jullie belevenissen te lezen.
    We hopen jullie binnenkort in ons (eveneens)regenachtige Nederland terug te zien en alles te horen over de belevenissen onder genot van koffie met Limburgse vlaai
    Groetjes,
    Thieu en Carin en de rest van de bende

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb weer even alles bijgelezen.
    Ik blijf het spannend vinden, maar het gaat jullie goed af met al die avonturen.

    groet willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar zijn de foto's van die studentes dan?

    BeantwoordenVerwijderen