donderdag 12 januari 2012

Dag 36: Weinig nieuws onder de bloedhete zon

Colombia kent een prachtig heuvelachtig en groen landschap, zo leren we vandaag. De korte rit van 400 kilometer (van Pasto naar Cali) wil echter niet zo vlotten. Niet omdat de auto’s niet willen, maar omdat de vele haarspeldbochten en het vrachtverkeer op de tweebaanswegen voor oponthoud zorgen. Maar we mogen niet klagen: het biedt ons uitgebreid de kans om eens van de natuur te genieten. Wat opvalt zijn de afzakkingen in de wegen, die waarschijnlijk door hevige regenval of aardbevingen veroorzaakt zijn. Ook zien we eigenlijk geen grote sloppenwijken in de voorsteden.
De laatste 80 kilometer van de route bestaat uit een vlakke weg; na een korte eindsprint komen we rond etenstijd aan bij ons hotel, een indrukwekkend nieuw gebouw.


Ondertussen bij een tankstation...


2 opmerkingen:

  1. Rustig en veilig lezend op de bank in Laar hebben we meegenoten van jullie heel avontuurlijke reis.
    Als equipe 49 niet was meegereisd had de organisatie er rekening mee moeten houden dat ze een extra technisch team mee had moeten laten rijden.
    Een leuke afsluiting en goede terugreis gewenst.
    Groeten en tot ziens "op Laor".
    Rinie en Lei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die bussen heb ik toen ook in Colombia gezien. Ze worden soms ook als partybus gebruikt :P, ben alleen even de naam kwijt

    BeantwoordenVerwijderen