zondag 18 december 2011

Dag 11: Torres del Paine


Rustdag in Puerto Natales: Jan, Job, Ton en Henry ontbijten om half 8; Arend neemt deel aan een excursie, Maarten slaapt nog even uit. De remlichtschakelaars van Jobs kattenrug worden vervangen, en er wordt ook meteen een nieuwe thermostaat in geplaatst. Ook in onze eigen Amazone wordt een koudere thermostaat gezet: we zullen de komende weken op hoogstes komen waar het water al bij 84 graden aan de kook raakt. Ton adviseert dat het beter is om dan een thermostaat te hebben die wat eerder opent...
Rond het middaguur rijden we, samen met Jan, Riki, Job en Catelijne, naar het national park Torres del Paine. We rijden een poosje over een wasbordachtige gravelweg; Job en Catelijne besluiten te stoppen en een grot te gaan bezoeken. Wij rijden met het overgebleven team (34) verder het park in (ruim 100 km over gravel).
Het park blijkt zeer de moeite waard: een prachtig landschap met blauwe meren, gletsjers en lama’s. De uitzichten hier zijn werkelijk adembenemend.
Tussen de middag eten we in een restaurantje waar de maaltijden op een houtvuur worden bereid: Ton, Jan en Riki een zalm, Maarten een lekkere biefstuk. Heerlijk. Eenmaal terug in Puerto Natales wacht ons een feest in het plein van de stad: Fred Postma (organisator van de reis) is 50 geworden.



1 opmerking:

  1. Kan niet wachten op de plaatjes, klinkt adembenemend mooi. Wij doen het hier met winterse buien met hagel en natte sneeuw, snelwegen met vertrouwde files in elk geval de a16 en als er een bui valt zijn die files meteen een stuk langer. Vorige week even op Laar geweest om het kerstmenu te bespreken.
    Geniet ervan Kln TNT Tooske

    BeantwoordenVerwijderen