woensdag 21 december 2011

Dag 13: Op de camping...


Vandaag was het een lange dag: 690 km in totaal, waarvan maar liefst 250 onverhard. Gisteravond werd ons nog even medegedeeld dat er onderweg geen mogelijkheid zal zijn om te tanken: de organisatie heeft daarom besloten om na ongeveer 250 km klaar te gaan staan met een tank benzine. Iedereen kan hier vijftien liter kopen.
De volgende dag blijkt dat de organisatie een pick-up heeft gecharterd, met daarop een kunststof vat van duizend liter. En een paar oude oliedrums. Met een handpompje worden (via een stuk tuinslang) kannetjes van vijf en tien liter gevuld. Omdat wij zelf genoeg benzine aan boord hebben, verdelen we onze vijftien liter over de anderen in ons groepje. Het tanken gaat erg traag: de groep is groot, en het geheel neemt zeker twee uur in beslag.
Zoals gezegd, lagen er vandaag ook veel onverharde wegen op de route. Dit blijkt ondertussen zijn tol te eisen van de oldtimers. Binnen onze groep blijft het echter beperkt tot een losgetrilde uitlaat bij de kattenrug van Job (equipe 18). Een van de moertjes blijkt foetsie. Gelukkig heeft Ton een uitputtend voorraadje...
De rit verloopt verder voorspoedig; het grootste deel is woestijnlandschap. Opmerkelijk is de harde wind die er vaak staat: dit maakt het rijden nog een stukje intensiever. Onze eindbestemming voor vandaag, Perito Moreno, ligt als een oase in het woestijnlandschap: urenlang rijden door de dorre streek, en dan is daar ineens dat groene vlak met huisjes. Het is een apart gezicht.
Overnachten doen we vanavond in een tentje op een voetbalveld. Bij aankomst blijkt er echter geen sprietje gras te staan: het lijkt meer op een zandbak met twee provisorisch gebouwde doelen. We zetten het tentje op (in de regen, uitgerekend vanavond) en gaan nog even tanken. Het avondeten ziet er wel apetijtelijk uit: een traditionele barbecue op het voetbalveld. Hopelijk blijft het een beetje droog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten