woensdag 28 december 2011

Dag 21: Pieken en dalen


We verlaten het dorp San Pedro de Atacama, en moeten opnieuw de piek van 3400 meter over. Het maanlandschap blijft lang aanhouden, maar de wegen zijn goed en de rit verloopt vlot. We rijden lang over een hoogvlakte van meer dan 2000 meter hoog. De uitgestrektheid van dit gebied is opnieuw indrukwekkend. Je kunt je er geen voorstelling van maken, en foto’s kunnen het maar moeilijk vastleggen.



Tijdens een stop bij een tankstation blijkt onze rechter achterband opnieuw lek; het reservewiel moet dus opnieuw tevoorschijn komen...
Even voor Pozo Almonte, een klein dorpje op de route, verschijnt er eindelijk wat groen in het landschap. Het is goed te merken dat we richting de evenaar rijden: in de middag gaan de temperaturen richting de 40 graden, en de zon staat de hele tijd recht op je kop.
Het laatste deel van de rit gaat opnieuw over bergachtig terrein; het groen is nergens meer te bekennen. De weg voert, al klimmend en dalend, langs zeer diepe kloven; die zijn nauwelijks vast te leggen, die moet je gezien hebben. Op ongeveer 50 km voor Arica (onze eindbestemming voor vandaag) verschijnt er toch weer even wat kleur in het grauwe landschap. In de slotfase van de rit dalen we af naar zeeniveau; ons hotel ligt (opnieuw) prachtig aan het strand...

2 opmerkingen:

  1. Zo, ik heb weer het een en ander gelezen.
    Een elastiek is nooit weg om de deur dicht te houden. Desnoods haal je het uit je onderbroek. Goede reis verder en natuurlijk een goede jaarwisseling toegewenst en een gezond 2012.

    gr willem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton en Maarten
    Wat een mooie verhalen ik smul ervan en temperaturen richting 40 gradenklinkt toch ook niet verkeerd, mooie foto's van dat prachtige landschap. wat een rijkdom toch die aardbol.
    Wens jullie goede reis en voor straks een bijzondere jaarwisseling.
    groetjes Toos

    BeantwoordenVerwijderen