dinsdag 13 december 2011

Dag 5: Schapenwolken en pinguins

Rond een uur of acht in de ochtend zijn we vetrokken richting Puerto Madryn (ongeveer 450 km). Er zit wat minder haast achter dan gisteren; we hoefden slechts de helft van de afstand aan kilometers af te leggen. De omgeving kreeg onderweg al meer afwisseling: het landschap werd glooiender en droger. De uitgestrektheid is onbeschrijflijk: je kan hier honderden kilometers over dezelfde weg rijden zonder ook maar een dorp of huis tegen te komen. De ‘schapenwolken’ schijnen typerend te zijn voor deze streek.
In de middag stopten we even bij een tankstation, waar we een vrachtwagenchauffeur tegenkwamen die vol trots zijn Volvo-truck liet zien. Daar moesten we natuurlijk even mee op de foto. Vervolgens zijn we doorgereden naar het schiereiland Valdez, vlak bij onze eindbestemming Puerto Madryn). Het weer was inmiddels minder grauw geworden; de omgeving was betoverend. Na een stuk over een onverharde weg te hebben gereden, konden we zeerobben en pinguins aanschouwen.
Rond half negen in de avond reden we een prachtige zonsondergang tegemoet. Tussendoor kreeg ik nog even een privĂ©les lassowerpen van cowboy Henry van Ommeren (‘the crazy dutchman’). Rond kwart over tien ’s avonds konden we nog een heerlijk hapje eten in het gloednieuwe hotel Rayentray. Rond middernacht gingen de oogjes dicht, en kon Ton genieten van zijn eerste goede nachtrust in twee weken...


Volvo. For Life.
De zeerobben lagen er weer lekker lamlendig bij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten